a

CBD Bratislava by Hemp Brothers

CBDnewsDnes je 20.4. medzinárodný deň priaznivcov konope po celom svete!

Dnes je 20.4. medzinárodný deň priaznivcov konope po celom svete!

Vedeli ste, že 420 je medzinárodný symbol pre húličov ?

V niektorých krajinách je bežné písať dátum v poradí mesiac a deň, teda 4/20. Takisto sa s obľubou uvádza 4:20 (či už ráno alebo poobede), čo je správny čas na joint (TIME TO WEED).

Priaznivci konope po celom svete na tieto tri čísla často odkazujú, keď hovoria o marihuane, a veľa tematických časopisov a výdajov liečebného konope ich má nejakým spôsobom zakomponované v názvoch.

Po stopách kultu 420

Tradične sa uvádza, že tento výraz začali v sedemdesiatych rokoch používať kalifornskí teanegeri, ktorí chodili na strednú školu v meste San Rafael. Jedna skupinka mladých húličov sa „originálne“ prezývala Waldos podľa miesta u veľkého múru (anglicky wall), kde sa každý deň po škole schádzali na prvého popoludňajšieho jointa o 4:20.

Waldos plánovali spratať akési opustené konopné pole, pri čom si stretnutie pred akciou dohodli v 16:20 pri soche Louise Pasteura na školskom dvore. Kedže ale nepoznali presné miesto spomínaného pola a na prvý krát sa im ho nepodarilo nájsť, museli sa na miesto vrátiť na druhý deň. Nasledovalo niekoľko neúspešných pokusov objaviť tajné miesto a každý jeden krát si dohodli stretnutie ,,4:20 u Louise”, postupom času sa začal stávať z tohto hesla obľúbený výraz všetkých priaznivcov marihuany v celej Kalifornii.

20. apríl

Každoročné podujatie sa považuje za príležitosť na oslavu konope a zároveň sa usiluje o jej legalizáciu v častiach sveta, kde je zakázaná. 420 je podujatie aj na oslavu marihuany, ktoré sa koná 20. apríla (dátum je 20/4 alebo americký formát 4/20).

V roku 2019 sa tisíce používateľov kanabisu stretli v Hyde Parku v Londýne, aby oslávili 420 a protestovali proti existujúcim zákonom zakazujúcim užívanie a držbu marihuany vo Veľkej Británii. V USA sa zvyčajne konajú v štátoch Colorado, Kalifornia, Michigan a na Floride.

zdroj: fourtwenty.sk

Post a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *